петак, 28. фебруар 2014.

KO JE ONDA UBIO ĐINĐIĆA?

Iako smo konstatovali da je Jeljko Kacin nižerazredni političar, bez ikakvog uticaja i u svojoj deželi, njegove, mahom, srbomrzačke izjave ovde su – zakon!?
Nažalost.
Onomad, rekosmo, oglasio se Jelko tvrdnjom da „ima nove podatke“ o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića. Možda i stvarno – ima? Ali, ako ih ima – što ih ne saopšti našim bezbedonosnim agencijama, da se, već jednom, konačno i zauvek reši ubistvo premijera koje je potreslo sav normalan svet u Srbiji?!
Uz to, ako ima – a znajući njega lično, iskreno sumnjam – da li to znači da su „neki drugi“, a ne ovi osuđeni (Milorad Ulemek Legija (JSO) - 40 godina, Zvezdan Jovanović (JSO) – 40, Aleksandar Simović (Zemunski klan) – 35, Ninoslav Konstantinović Nino (Zemunski klan) – 35, Vladimir Milisavljević Budala (zemunski klan) – 35, Miloš Simović (zemunski klan) – 30, Milan Jurišić Jure (zemunski klan) – 30, Branislav Bezarević (bivši radnik BIA) – 30, Sretko Kalinić Beli (zemunski klan) – 30, Dušan Krsmanović (zemunski klan) – 20, Željko Tojaga (JSO) – 15, Saša Pejaković (JSO) – 8 godina), koji već godinama čame u zatvoru – ubili Đinđića ili nisu?
A, da stvar nije prosta, odmah se pobrinuo i često preobavešteni „Blic“, koji „saznaje“ da je već formirana i nova komisija za istraživanje atentata na Đinđića i za „pronalaženje eventualnih naručilaca i finansijera ubistva srpskog premijera”.
Čak, „Blic“ tvrdi: „Komisija se formira na inicijativu dela budućih članova. Njima je podstrek za početak istrage bio zahtev četiri poslanika glavnih političkih grupa u Evropskom parlamentu, među kojima je i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, da se rasvetli politička pozadina ubistva premijera“?!?
Šta to znači? Komisija je formirana na inicijativu dela budućih članova. Da li su se SAMI predložili i IZABRALI?!
Šta će biti ako i ovi sad osuđeni pokrenu inicijativu da imaju SVOJE advokate i predstavnike u komisiji?!
Uz to, „Blic“ iz istog, uvek neimenovanog izvora zna i ko će biti u komisiji?!
Dakle, po „Blicu“ tu su: sudija Marko Kljajević „koji je skoro do kraja sudio u postupku za atentat“ (nasledila ga je Nata Mesarević, pribedba V.D.), Rajko Danilović, pravni zastupnik premijerove porodice u tom suđenju, Olgica Batić, narodni poslanik i advokat Ante Bošković?!
Opet po „Blicu“ već su podeljeni i prvi zadaci, zasad, zvanično, NEPOSTOJEĆOJ komisiji:
1. Skinuti oznaku državne tajne sa svih dokaza koje je prikupila komisija Žarka Koraća;
2. Razgovor sa Jelkom Kacinom o dokumentaciji koja je van Srbije;
3. Traženje dokumentacije od službi drugih država;
4. Analiziranje rada BIA, MUP-a i tajnih vojnih službi u vreme atentata na premijera;
5. Ispitivanje tokova novca koji mogu biti u vezi sa organizacijom atentata;
6. Saslušanje svih potencijalnih svedoka;
Uz to, po „Blicu“ već je u kabinetu PPV-a navodno i održan prvi sastanak komisije?!
Uz pobrojane u komisiji biće i predstavnici BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal, ministarstva pravde i policije.
Ukoliko je, nekim slućajem ova informacija bar delimično tačna, onda sve ovo počinje u startu da liči na farsu! Jer, kako je moguće da u komisiji budu sudija Kljajević, kada se dobro zna zašto je otišao pred veliko finale i izricanje presude za ubistvo Zorana Đinđića?!
Dalje, nejasno je kako u komisiji mogu da budu (i po kom osnovu, osim možda po ličnoj želji?) Rajko Danilović, pravni zastupnik porodice Đinđić i advokat Ante Bošković, ugledni član Instituta za javnu politiku blizak Vladimiru Bebi Popoviću, čoveku koji je „pola sata“ po ubistvu premijera u RTS doneo dosije i fotose ubica Zorana Đinđića?!
Niko normalan, naravno, ne bi trebalo da ima protiv da se stvarna istina o atentatu na Đinđića dotera do kraja.
Iako sumnjamo da je ovakva komisija sastavljena i da je već u kabinetu Prvog potpredsednika Vlade Srbije u ostavci Aleksandra Vučića prva sednica odžana, da pitamo: ko je formirao tu komisiju?
Jelko Kacin?
Aleksandar Vučić?
Rajko Danilović?
Ante Bošković?
Institut za javnu politiku?
Bilo bi lepo da javnost bude obaveštavana o ovako ozbiljnoj istrazi o pozadini ubistva Zorana Đinđića, a ne da se prvo lansiraju medijske izmišljotine (kao najčešće do sada).
Verujemo da će PPV, ili njegov kabinet, potvrditi ili demantovati ovakve navode „Blica“!
Jer, jasno je da ovakva komisija – lično nemam protiv pomenutih ljudi – u startu (sa izuzetkom narodnog poslanika Olgice Batić) izaziva sumnju.
Jer, mnogi su lično upetljani.
Naravno, Klajević, Danilović i Bošković bi, mogli, eventualno, da budu daragoceni svedoci – ako imaju neka relevantna saznanja koja nisu korišćena u brojnim procesima za ubistvo Đinđića, ali tu bi njihova uloga morala i da se završi...

Нема коментара:

Постави коментар