петак, 24. јун 2016.

Država, to sam ja!

O, ničim izazvanoj konferenciji za štampu, lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, mandatara za sastav nove vlade Srbije (čije se formiranje rasteglo kao svinjska creva), povodom (ne)očekivanog BREGZITA i demokratski izražene volje građana Velike Britanije, hoću samo da kažem – nije iznenađenje.
Ili od Vučića, ništa novo!
U svom, uobičajenom, nervoznom, svadljivom, blago rečeno tonu - vređajući elementarnu pamet dela građana Srbije (osim svojih fanatičnih poklonika), koji ga ne podržavaju, ili pre bih rekao, samo misle drugačije od njega, poslao je nedvosmislenu poruku: najkraće - “Država to sam ja!”.
Obećao nam je da će prvi naredni referendum, najviši demokratski čin u svakoj uređenoj državi, u Srbiji biti, ako sam dobro zapamtio: “Srbija neće odustati od EU i što se mene tiče Srbija neće da se otkači iz tog voza koji je za nas dobar! Ima raznih ludaka koji to hoće. Moraju samo da pobede pre toga na izborima, ili da me ubiju”.
Poruka, jasna kao dan, ali u mnogo čemu potpuno nerazumljiva, neshvatljiva i bez razloga.
Nedavno su bili izbori, SNS i Vučić, dakle, ubedljivo su pobedili.
Ili, možda Vučić, opet bez pravog razloga, priziva nove izbore, iako su i ovi nedavni bili potpuno nepotrebni, tim pre što će i nova vlada, “borbena” biti gotovo preslikana kao dosadašnja, uz, naravno, čistu kozmetiku...
Zaista nisam čuo, a za sebe ne mislim da sam neobavešten, da iko ozbiljan u Srbiji preti Aleksandru Vučiću?!
Osim, ako se on ne informiše iz, njemu omiljenom “Informeru”.
Tamo su mu glavni protivnici i rade mu o glavi ambasador EU Devenport, američki Skot i tajkun Mišković?!
PS: Ipak, čuo sam nešto i za mene neočekivano: Da su Aleksandar Vučić i Boris Džonson prijatelji?!
Da je rekao Toni Bler?
OK!
Da je rekao:
Bajden – OK?!
Ima jedna srpska umotvorina: Čovek kome su svi prijatelji, nema – prijatelja, ali...!
Ovog puta pozabavio bih se neponovljivim Čedomirom Jovanovićem, i umišljenom savešću Srbije – dugo trajućom Vesnom Pešić, koja od prilike do prilike podržava, pa ruši Vučića, koja je, kad je to trebalo, podržavala, pa ljagala Đinđića...
Dakle: kad je teško Aleksandru Vučiću, tu je - Čedomir Jovanović!
Po potrebi Nenad Čanak, Vesna Pešić se podrazumeva:
Čeda Jovanović na tviteru:
Bregzit je omogućio da shvatimo koliko je EU velika, OLOŠ koji slavi oko nas živi je dokaz zašto evropska Srbija mora biti stvorena...
Dakle, svi oni koji drugačije misle od demokrate Čedomira su OLOŠ?!
Ne sećam se da sam ikad, iako se s liderom LDP-a ne slažem ni u čemu, gospodina Jovanovića – nazvao ološem?!
Ne razumem Jovanovića koji deceniju i više bezuspešno pokušava da se dokopa prave vlasti, jer je dosad uspevao da postane tek – privezak nečije vlasti, zašto vređa svoje potencijalne glasaće, ali i zdravu pamet Srbije?!
Nenad Čanak: - Odluku Velike Britanije da napusti EU neke snage u Srbiji, sklone Rusiji, mogle bi da iskoriste za pretvaranje Srbije u rusku provinciju. Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju. U našoj zemlji te potrese će profašističke i ekstremističke grupacije, kao i poslušnici aktuelnog režima u Ruskoj Federaciji, sigurno sa radošću dočekati. Ne isključujem mogućnost da te snage ovaj trenutak pokušaju iskoristiti za pretvarnje Srbije u rusku povinciju. O tome se već i naglas govori.
Gospodin Nenad Čanak, očito smatra da su u Velikoj Britaniji - NE Evropskoj uniji - rekli Rusi i srpski nacionalisti, konzervativci, prorusi, profašisti, teroristi?!
Uz to, u legitimnoj odluci Britanaca, Čanak vidi šansu da Srbija odustane od puta u EU, i da postane ruska gubernija.
Naravno, gospodina Čanka nikad nisam uzimao ozbiljno, još kao muzičara i političara u pokušaju,  ali da bi, valjda, zadovoljio želje svojih finasijera i gazdi (odavde i iz inustranstva), on koristi svaku prigodnu priliku da pljune Rusiju, a usput podeli packe i šamare svima onim koji ne vide perspektivu Srbije na putu bez alternative, koji ne gledaju dobronamerno na NATO alijansu koja nas je bez ikakve pravne osnove bombarodvala 78 dana i uništila infrastrukturu Srbije, Crne Gore...
Za sociologa Vesnu Pešić, stvar je prostija:
U Velikoj Britaniji pobedila palanka: London za EU, provincija za naciju. Konstantinović zauvek u svuda. Fuck palanka!
Dakle umne Britance pobedili su provincijalci-nacionalisti.
One koji imaju mnogo para pobedili su - oni bez para, bogataše - siromasi, ili, što da ne – pobednici referenduma u VB  su oni koji se kupaju samo subotom?!
Jeres pitanje: nisu li upravo naprednjaci najviše glasova dobili baš u siromašnoj provinciji?!
Uz to Vesna Pešić je još jednom podržala sumnjivu umotvorinu filosofa i književnika Radomira Konstantinovića “Filosofija palanke”, objavljene 1969. godine.
Da ne bih pobegao od teme, Konstantinović u svom delu, koje se sad svakodnevno protežira od, mahom drugosrbijanaca, i onih kojima je srpsko-mrsko, u knjizi analizira navodno srpski palanački duh, koji se odriće svega što je, kako se to danas, EUropski na srpskom, i moderno kaže, IN, i koji se zatvara pred svetom, ali je i nosilac srpskog nacionalizma!
O knjizi Radomira Konstantinovića drugom prilikom, ali o Vesni Pešić, sad i odmah:
 Fuck Vesna!

Нема коментара:

Постави коментар